Rijkdom

Het wordt tijd om de twee sporen weer samen te laten komen en te kijken naar jouw rijkdom. Ik heb beloofd jou binnen een heel kort tijdsbestek rijk te laten zijn. En als het goed is heb ik jou de weg laten zien die je daarvoor kunt bewandelen.

Misschien ben je tot de conclusie gekomen dat jij al lang rijk bent. Omdat je bij nadere beschouwing al genoeg middelen tot je beschikking hebt, je tevreden bent met het grootste deel van je huidige leven en je wensen prima te realiseren zijn binnen een redelijke termijn. Hartstikke mooi voor jou.

Misschien ben je nog niet zover. Misschien moet jouw inkomstenkant nog wat omhoog. Je bent je bewust geworden dat dat een offer van jou vraagt. Een offer in energie en in tijd. Je bent je ook bewust geworden tot hoeveel offers jij eigenlijk bereid bent in relatie tot de meeropbrengst. Dat kan je ertoe hebben gebracht dat je je tijd en moeite meer op waarde bent gaan schatten en je met ‘minder-meer’ geld ook al heel tevreden en gelukkig kunt zijn. Dat rijkdom niet alleen op je bankrekening staat, maar meer nog dan dat een gevoel is. Je rijk voelen kan heel goed met een bescheiden bankrekening!

Tot slot zit rijkdom in datgene wat je wenst en of datgene ook binnen jouw bereik ligt. Een mens moet wat te wensen over houden, maar het meeste moet bij voorkeur wel te realiseren zijn binnen een lifetime. Wat ik je heb laten doen is je dromen en wensen tegen het licht houden. Daardoor zijn er ongetwijfeld een aantal van je lijstje afgevallen. Wat resteert geeft meer focus en meer overtuiging, waardoor het makkelijker is ze daadwerkelijk te realiseren. Misschien ook dat je wensen meer gelegen blijken te zijn in dingen die helemaal geen geld kosten. Zoals het investeren van meer tijd in je relatie, in je kinderen, je familie en vrienden. Of misschien heb je besloten om gezonder te gaan eten en koop je die Ferrari maar niet.

Sommige grote dromen kun je vervangen door kleine. Dromen met wel de voordelen maar niet de nadelen. Zo kun je af en toe een boot huren in plaats van kopen. Dat scheelt behoorlijk wat geld. Of je gaat een dagje racen op Zandvoort. Of je volgt een training tot geheim agent in het buitenland, zonder dat je echt “all-in” hoeft te gaan.

Zo kun je met bescheiden inkomsten en bescheiden wensen je toch enorm rijk voelen. Met het gevoel dat jouw tijd en aandacht uitgaan naar de mensen en dingen die (in het hier en nu) echt belangrijk voor je zijn. Dat je datgene wat je echt wilt (en niet datgene dat je dacht te willen) ook binnen bereik is.

En dan voel je je niet alleen rijk, maar dan ben je dat ook. En daarmee wil ik je van harte feliciteren.

Nu jij je rijkdom hebt verworven, is het tijd deze website te laten gaan. Of kijk toch nog even in het ‘blog-gedeelte’ met mooie tips voor meer inkomen, minder uitgaven en gewoon leuke dingen om te doen. Ik wil je vragen deze website onder de aandacht te brengen van iemand anders van wie jij denkt dat hij of zij het nodig heeft. Want er is genoeg rijkdom voor iedereen.